Завітаємо до першого ресторану української кухні в Дубаї?

Смачне українське відкриття у розкішному Дубаї.

Українська культура шириться світом! YOY – перший український ресторан в Дубаї, який розташований на Palm Jumeirah The Pointe. 

В англійській мові є WOW, у грузинів ВАХ, і завжди це про сильну емоцію. Саме її прагнуть викликати в гостей засновники закладу. Тому що ми кажемо YOY замість тисячі WOW!  Відвідувачів очікують  величезна кількість унікальних предметів декору в оформленні з України і неповторні смаки страв.

Сучасна Україна – це не рушники на стінах, і не плетений паркан навколо хати. Це стильно, мінімалістично та з шануванням традицій. Це WOW, тобто YOY.

Відкрита кухня побудована навколо дров’яної печі, яка вважається серцем української оселі. Саме тут кухарі YOY будуть наповнювати димними ароматами свіжоприготовані страви та дивувати гостей смаком автентичної української кухні. Піч у YOY вирішили зробити унікальною, сучасною й такою, щоб її хотілося роздивлятись годинами! Саме тому для її оздоблення було замовлено 4000 кахлів, які створила народна художниця України Оксана Чепурна. Кожну плитку було виготовлено у Львівській кахлярні, яка має понад сторічну історію.

В YOY – це тепла й затишна атмосфера українського дому, двері якого завжди відкриті для гостей як з України, так і з усього світу!

Борщ із печі, банош з каштанами, галушки з аспарагусом та трюфельною сметаною, вареники з вишнею, бринза з варенням ялини, яка готується за авторським рецептом на дров’яній печі — такого ви не скуштуєте деінде в ОАЕ, тільки в YOY. Відвідувачі зможуть скуштувати страви з баранини, яка вирощена на схилах Карпатських гір. Ароматні білі гриби, свіжий кріп, паростки соняшнику, хрін та солод теж за ексклюзивним замовленням привезені з України, щоб зробити страви ще більш схожими на справжні українські.

Для приготування страв та створення оригінальних смаків кухарі використовують органічну та нерафіновану запашну олію, яку було спеціально імпортовано з України в Дубай.

Заклад матиме великий вибір напоїв, створених з використанням рослинних продуктів з усієї України. Кожен напій у ресторані унікальний: авторський квас у YOY готують на житньому хлібі, який печуть самі в дров’яній печі, а авторські чаї роблять з натуральних ягід з України – шипшини, обліпихи тощо. Також є широкий вибір алкогольних напоїв, виготовлених у ресторані: хріновуха з 10 інгредієнтів, перцівка з медом, наливка з вишні та кави та настійка з копченої груші, витриманої в дубі. Щомісяця відбуватимуться pop-up кулінарні заходи від відомих українських шеф-кухарів, які презентуватимуть нові цікаві страви та покажуть відвідувачам креативну українську кухню.

Одяг для YOY створив відомий дизайнер Юрій Жуйков. Він оздоблений вишивкою, без якої неможливо уявити традиційне українське вбрання, а кожен візерунок вишитий вручну.

Персонал одягнений у вишиті сучасні сорочки-вишиванки.

Засновники ресторану Георгій Піонов і Павло Мороз усміхаються, коли розповідають про виникнення назви YOY. Тоді Георгій згадав студентську подругу Тамару з Ужгороду, яка постійно йойкала. І робила вона це так природньо, що закохувала в це слово. Павло Мороз має значний досвід приготування їжі на вогні, і це помітно в меню, натхненному традиційними стравами, але із сучасним відтінком та з використанням таких технологій приготування, як гриль, смаження, копчення.

Читайте також: Free-розваги у Лондоні